mandag den 24. september 2018

Sådan laver du en hjemmeside med Wordpress

Det er lettere end nogensinde før at lave sin egen hjemmeside, og det kan vi takke WordPress for. Det er det mest udbrede hjemmesidesystem i verden og mange mener, at det også er det mest brugervenlige system til hjemmesider der findes.
I denne artikel ridser vi kort op, hvordan du kommer i gang med din egen WordPress hjemmeside.

Download systemet

Det første du skal gøre er at downloade systemet. Du kan downloade filerne på WordPress.org. Det er gratis og du skal derfor ikke betale for noget i forbindelse med at hente systemet. 
I næste afsnit skal vi se på webhoteller og hos mange af disse har de allerede en installations-funktion til WordPress. I tilfælde af, at dit webhotel har dette, behøver du ikke downloade programmet selv.

Køb domæne og webhotel

Det eneste du skal bruge udover selve systemet er et webhotel og et domæne. Der findes masser af udbydere af domæner og webhoteller i Danmark, og det er bare at vælge den udbyder du bedst synes om.
Man køber typisk domæne og webhotel samlet, og det bør ikke koste dig mere end 200 kr. om året for både domæne og webhotel.
Mange webhoteller har som beskrevet en installations-funktion til WordPress kaldet en 1-click-install, og det kan derfor være en fordel at vælge et sådan webhotel til din side.
Har dit webhotel ikke en installationsfunktion, skal du manuelt installere WordPress på webhotellet. Dette kan du se en video om her.

Installer tema og opret sider

Når du har installeret WordPress på dit webhotel er du faktisk igennem den svære del. Nu skal du blot vælge, hvordan din hjemmeside skal se ud.
I WordPress kaldes en hjemmesides udseende et tema. Du kan søge efter temaer direkte i WordPress kontrolpanelet eller via Google. 
Når du har fundet det tema du ønsker kan du med et enkelt klik installere det på din hjemmeside. Ved du ikke, hvordan du installerer et tema, kan du blot søge efter en guide på Google – der findes masser af materiale på nettet der viser dig, hvordan du gør.
Når dit tema er på plads, så kan du begynde at oprette sider og indlæg på din hjemmeside. Du skal selvfølgelig også oprette menuer, måske en kontaktformular osv. men alt det kommer helt af sig selv så snart du begynder at arbejde med systemet.

Brug en Manual

Har du brug for ekstra hjælp og vejledning i, hvordan du laver din egen hjemmeside med WordPress, så kan vi anbefale dig at investere i en manual, som gennemgår opbygningen af en WordPress hjemmeside fra bunden. Denne WordPress manual kan du købe for kun få kroner, men kigger du dig omkring på nettet, vil du også kunne finde mindre omfangsrige manualer gratis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar