mandag den 24. september 2018

Brug for hjælp til skat og moms?

Mange danskere har problemer med skat og moms. Det gælder private såvel som virksomheder. Mange danske virksomheder er bare begunstiget ved at have en revisor på opgaverne; en person der kender alle regler og muligheder. 
Man kan ikke undervurdere betydningen af at have styr på ens skat og moms. Alternativet kan være et stort skattesmæk eller bøder, fordi man ikke har styr på sit regnskab som virksomhed. I denne artikel ser Informationsbasen nærmere på, hvordan du kan finde hjælp til skat/moms eller den information du behøver. 

Brug for hjælp som virksomhed?

Der er stor forskel på om du har brug for hjælp som virksomhed eller privatperson. Vi vil derfor inddele artiklen i to, så vi kan målrette budskabet mod begge grupper. Som firma er du underlagt helt særlige krav og regler. Du skal kort sagt have styr på det og du vil generelt opleve mindre forståelse, hvis det modsatte er tilfældet. 
Har du styr på de vigtigste skatte- og momsregler. Det er de færreste virksomhedsledere der har det. Alligevel vælger mange, specielt små virksomheder, at håndtere regnskabet selv. Det kan være en god ide, hvis du kan finde ud af services som Dinero og Billys Billing. 
Mange ender med at knække nakken, så outsourcing af regnskabet vil næsten altid kunne betale sig. Vi ser nærmere på hvorfor i næste afsnit. 
Outsourc regnskabet
Regnskabet bør outsources af flere årsager. For det første kan du fralægge dig ansvaret og fokusere på det du er bedst til. Medmindre du er uddannet revisor, er det IKKE regnskab og moms. Så alloker ressourcerne effektivt, ved at outsource denne del. 
Dertil kommer at du får en god sparringspartner, der vil kunne hjælpe og rådgive dig på forskellige fronter inden for økonomi. Det kan være de ser muligheder, du slet ikke kendte til. Med en revisor på opgaven, kan du kort sagt være mere sikker på, at virksomhedens økonomiske potentiale bliver opfyldt. 
At du så får fjernet den byrde og irriationsmoment regnskab/moms er for mange SMV'er er kun et ekstra plus. Det store spørgsmål er så hvem du skal vælge? Vi anbefaler du vælger en lokal partner, så der er kort til eventuelle møder. 
Skal vi alligevel henvise dig til ét firma, vil Matrix Support være et godt valg. De tilbyder fleksible og skræddersyede løsninger, der vil appellerer til de fleste. Til information holder de til i Aalborg. Du kan læse om deres bogholderi løsning HER.

Brug for hjælp som privatperson?

Er du privatperson gælder helt andre forhold. Du skal godt nok ikke bekymre dig om den kvartalvis eller halvårlige momsafregning, men forskudsopgørelsen og fradragsmulighederne kan have en mindst lige så stor indflydelse på din privatøkonomi. 
De fleste danskere kender til begreberne, men kender dem slet ikke dybdegående nok. Det resulterer i at mange fradragsmuligheder går spildt. Eller at man får et skattesmæk, fordi man ikke har tilpasset forskudsopgørelsen. 
Undgå dette ved at få styr på reglerne via Skat.dk, hvor al den nødvendige information er tilgængelig. Kan du ikke overskue dette, kan et times møde med en revisor være en god investering. 
Det vil jo ofte være de samme forhold og regler du skal kende til de kommende år. 
Alt i alt er skat og moms to komplekse områder for mange danskere. Specielt når det bliver avanceret. Du bør derfor alliere dig med eksperter, så du undgår at lave alvorlige fejl, der kan ramme din privatøkonomi eller virksomhedsøkonomi.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar