mandag den 24. september 2018

Bordplade materialer

At vælge en bordplade - om det er til køkken, badeværelse eller bryggers - er ofte ikke så ligetil som mange tror. Man skal nemlig ikke bare vælge den første og pæneste, eller den som sælgeren anbefaler. 
Der bør nemlig gå en del overvejelser til lige præcis hvilket materiale man skal benytte sig af, for det gør en meget stor forskel i det daglige brug. Særligt fordi at rum som badeværelset og køkkenet stiller visse krav til materialets egenskaber. Så hvis du står over for at skulle renovere i dit hus, så overvej hvilke materialer der vil stå godt til resten af stilen og designet, samt rummets behov. 

Den komplette oversigt over materialer

Beton
Bordplader i beton er et forholdsvist nyt koncept, som man ikke har gjort sig så meget i før. Beton kan - på overfladen - godt virke som et meget holdbart materiale. Men vær opmærksom på de klare ulemper der kan være forbundet med materialet. 
Corian
Corian er en form for blanding mellem mineraler og akryl. Det er et meget hårdt materiale, som er utrolig nemt at gøre rent. Det gør lige præcis dette materiale meget velegnet til et køkken. Dog tåler det ikke høj varme. Det er en smule dyrt og kræver en smule vedligeholdelse, men er ellers et godt bordpladevalg. 
Granit
Granit er et godt materiale, som tåler en god varme. Det kan fås i mange farver og former, men placerer sig ret dyrt. 
Laminat
Laminat er en rigtig godt og billig løsning, hvis økonomien er lidt strøm. Materialet er nemt at holde rent og skal ikke skiftes ud i mange år. Generelt er varme dog ikke fordelagtigt for materialet, da det ødelægger det. 
Silestone
Silestone er et specielt materiale, som er utrolig nemt at rengøre og er meget svært at slide op. 
Stål
En bordplade af stål er meget hårdfør og ret hygiejnisk. De fleste ting kan fjernes, men den tåler dog ikke høj varme. Prisen er omkring middel, så er fleksibelt valg, der kan opfylde de fleste behov. 
Terrazzo
Terrazzo er - som navnet også antyder - italiensk. Materialet kan fås i mange forskellige plader og er rigtig godt til madlavning, når der skal tilberedes og bages. Den kræver lidt pleje og koster ofte lidt mere end gennemsnittet, men er en rigtig god bordplade. 
Træ
En bordplade i træ kan være utrolig flot, men er også meget svær at vedligeholde, da den kræver meget arbejde. Forskellige sorter kan ændre pladens egenskaber, så vælg noget hårdt og godt. Prisen afhænger meget af træsorten, men er generelt ret lav. 
Valget af de tilhørende skabe er mindst lige så vigtigt, for at få et sammenhængende og flot udtryk. Informationsbasen har tidligere set nærmere på de mange skabstyper og du kan læse artiklen herom her

Brug for inspiration til indretningen?

Det er bestemt ikke nemt at få indrettet rummet, så det lever op til ens forventninger. Det kræver erfaring med at indrette, eller professionel hjælp. Medmindre man er en rigtig kreativ sjæl. 
Særligt køkkenet er et dyrt og vanskelig rum at få indrettet. Ét er at vælge bordplade og skabe, noget andet er at få skabt den store sammenhæng. Du kan starte med at tjekke disse 10 køkkentips og så er du godt i gang.

http://fin-fysio.dk
http://www.aidtmoebler.dk
https://www.dahl-juul.dk
https://www.mobelgaarden.dk
https://www.t-design.nu
https://werenberg.dk
http://www.lillebaelt-auto.dk
https://juhlsbolighus.dk
https://nordahlsbiler.dk
https://nordal.eu
https://www.skiltepriser.dk
https://boligcenter-kæden.dk - https://xn--boligcenter-kden-6ob.dk
http://webshop.reick.dk
https://buehojgaard.dk
http://jensensgulve.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar