mandag den 24. september 2018

5 råd til en sund og rask hverdag

Når man skal vurdere om det går godt personligt, bliver det hurtig til en vurdering af om man har succes. Men hvad er succes værd, hvis man ikke er sund og rask? Det korte svar er ingenting. 
Sundheden er det vigtigste for at vi mennesker har det godt og derfor ser Informationsbasen nærmere på, hvordan du kan sikre dig selv en sund og rask hverdag. Du får 5 konkrete råd, der kan hjælpe dig på vej. 

1. Spis sundt og varieret

Det første råd har du helt sikkert hørt før, men det er bare så afgørende hvad du propper i munden. Det handler om en livsstil, hvor der er plads til usunde sager som slik og kage, men i visse mængder. Meget kan opnås ved at erstatte masser af kartofler, sodavand og lyst brød, med ris/pasta, vand og mørk rugbrød med kerner. 
Det er de små ændringer der kan gøre en stor forskel. Sørg desuden for at få rigelige mængder frugt og grøntsager. De kan tilberedes på utallige måder, så mon ikke et par af disse, vil falde i din smag??
Du er hvad du spiser - populært sagt. Men det er faktisk ikke langt fra sandheden, hvor hvis du fx. spiser mange chips og lyst brød, kommer du hurtigt til at virke sløv og dvask. Medmindre det er dit mål, så begynd at spise sundt med masser af grøntsager/frugt. 
I det sundhedsmæssige perspektiv er det tilmed værd at nævne, at rigelige mængder C og A vitamin fra netop frugt/grøntsager, vil styrke immunforsvaret og mindske risikoen for du bliver syg. 

2. Dyrk motion - helst højintenst

Det andet råd er heller ikke den dybe tallerken, men når noget er så afgørende som motion, så kan vi ikke udelade det fra listen. Vi vil derimod bidrage med et nymoderne og aktuelt syn på problemstillingen. For alle ved de bør motionere, spørgsmålet er bare hvordan. 
Flere eksperter og nye undersøgelser viser, at kort men højintens motion har en rigtig god effekt på forbrændingen. Det samme har det på din grundform. Så det med at du SKAL motionere 30 min - 1 time flere gange om ugen holder ikke. 
Har du ikke tid til at tage afsted, kan det bare være 4 x 15 minutter om ugen, hvor du giver den maksimalt gas. Vi snakker 110 %.
Har du lidt ekstra på sidebenene kan du kombinere det med at lave øvelser 3 gange om dagen, mens du er på arbejde. Øvelser der varer i 3-4 minutter, så du får kickstartet din forbrænding. Det er særlig gavnligt, hvis du arbejder siddende. 

3. Vær glad og positiv

At være glad og positiv er vigtigt, ikke bare for dig selv, men også for dine omgivelser. Dertil kommer at du vil få en indre energi og styrke, der kan "skræmme" de værste sygdomme væk. 
Det er et område der er meget flyvsk og som er svært at påvise eksperimentelt. At en glad og positiv person, er mere sund og rask end en negativ. Pointen er bare, at hvis du hele tiden tænker negativt, så påvirker det dit indre og dit immunforsvar, så du ikke har samme overskud i hverdagen. 

4. Brug prævention

Nu til det mere frække råd på vores liste: Brug prævention. De færreste ønsker at rende ind i kønssygdomme eller endnu værre, få et uønsket barn, der ikke var planlagt. 
Man kan gøre meget, mod uønsket graviditet, kønssygdomme og de mere alvorlige sygdomme, som samkvem kan medføre. Men intet er så vigtigt som prævention. Hvis du vil undgå en negativ oplevelse. Hvis det endelig er fordi du er pinlig over at skulle købe kondomer, så kan du få diskret levering hos Hotrubbers kondomshop. Så det må i hvert fald ikke være undskyldningen. 

5. Tag dine forholdsregler

Den raske dagligdag uden sygdom, skader og lignende kommer i høj grad for dem, der tager deres forholdsregler. Det betyder at du skal smøre solcreme på kroppen, når solen står højest på himlen, for fx. at undgå modermærkekræft. 
At du som kvinde og mand jævnligt bør få tjekket henholdsvis bryster og testikler, hvis du gerne vil opfange eventuelle problemer i opløbet. Kræft er en af de mest hyppige dødsårsager i Danmark og det var netop hvad Knæk Cancer indsamlingen skulle være med til at sætte en stopper for. 
TV2 indsamlingen formåede at indsamle imponerende 153 millioner kroner i 2014 - hvilket er en stigning fra året før. 
Dine forholdsregler kan tilmed være at køre sikkert - ikke hasarderet - i trafikken eller at du sørger for at vaccinere dig tilstrækkeligt, inden du rejser til udlandet. Listen er faktisk langt, med sund fornuft og gode forholdsregler, kan du undgå det meste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar