mandag den 24. september 2018

Efterskolen - en investering for livet

Har du nogensinde hørt unge beklage sig over et dårligt og kedeligt ophold på en efterskole? Det hører til sjældenhederne og den hyppige historier er nærmere, at man har fået en god oplevelse, venner for livet og udviklet sig meget menneskeligt. 
Der er al mulig grund til at sende børn på efterskole, når de er færdige med folkeskolen og inden de skal i gang med et langt og mangeårigt uddannelsesforløb. For de flestes vedkommende kommer det til at vare 5-8 år før man er færdig. 
Selv de "hurtige" kortere uddannelser varer 3 år, så efterskolen er ofte et frisk pust, inden man skal på skolebænken igen. Dertil kommer at man faktisk kan udvikle sig på mange fronter under et efterskoleophold - også fagligt. Det gør det nemmere at præstere senere i uddannelsesforløbet eller som individ, når man bliver gammel. 

De 3 centrale fordele ved efterskoleopholdet

Der er specielt 3 helt centrale fordele ved efterskoleopholdet og vi har allerede været inde på en række af disse. Det drejer sig om følgende: 
  • Udvikling menneskeligt - barnet lærer at stå på egne ben
  • Bliver dygtigere fagligt
  • Stærke sociale relationer
Man kan så altid diskutere hvilken af de tre punkter der er vigtigst for dit barn eller generelt. Erfaringerne viser bare, at mange unge oplever en unik kombination af alle tre fordele, der gør de står tilbage med en fantastisk erfaring. 
Der er mange efterskoler i Danmark, så der bør bestemt være mange valgmuligheder og noget for enhver. Uanset om det skal være sport, musik, sprog eller noget helt fjerde. 
En af grundene til at opholdet ofte er succesrigt er børnenes alder og periode i livet. De har en alder hvor de er modtagelige for læring, dels fagligt og dels menneskeligt, i form af egne og andres erfaringer. Det betyder at hvis de fx. får lov til at prøve 2-3 nye sportsgrene, kan det gavne dem senere i livet. 
Meget af det der bliver afprøvet og lært under opholdet vil typisk hænge ved - specielt hvis det har barnets interesse. Samtidig er det reelt første gang de får lov til at snuse til voksenlivet, uden at forældrene blander sig eller beskytter over dem. Det giver værdifulde erfaringer, de unge kan tage med sig videre. 

Hvad koster det?

Det er klart at efterskoleopholdet er ikke gratis og det økonomiske aspekt kan godt være en forhindring for nogle. Her kunne en løsning være at låne til formålet, hvis du kan gøre det til en fornuftig rente. 
Prisen på efterskolen vil variere, med særlig indflydelse af Jeres husstandsindkomst og antal børn. Begge parametre anvendes i prisudregningen. Den generelle forventning bør være på 43.000 - 48.000 kr. For disse beløb kan I komme ind hos langt de fleste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar