mandag den 24. september 2018

7 tips til at tabe sig før brylluppet


Et nyt år er startet, og denne kan for mange være en grund til at være mere sund, motionere mere osv. Det kan ofte være svært at starte ud, og især hvis man har en rigtig usund livsstil, og drastisk skifter over til en sundere. 
Dog er der nogle tips, som kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo, som måske har sneget sig på sidste år.

1. Mærk efter om du er sulten eller tørstig.

Ofte kan tørst føles som om du er sulten, så start altid med at drikke et par med glas vand inden du kaster dig over noget at spise. Det er også vigtigt at drikke nok vand, så du ikke bliver dehydreret, og så kroppen kan fungere optimalt.

2. Vær aktiv.

Dette siger lidt sig selv, men det handler om at få pulsen op og gerne hver dag. Dette er ikke ensbetydende med, at du skal træne HVER dag, men en rask gåtur kan være god på de dage hvor du måske holder pause fra styrketræningen. Hvis du ikke ved hvor du skal starte henne med træningen, så find en sport du kan lide og find gerne en eller flere venner, som du kan være aktiv med. 

3. Begræns dit sukkerindtag.

Ja, det kan være rigtig svært og især hvis du er vant til at snacke hver aften. Prøv at holde dig til max 1 aften om ugen, hvor du kan tillade dig selv lidt af dit yndlings slik eller chokolade, og ellers prøv med sundere snacks som sød frugt (melon, bær) eller grøntsags stave med hjemmelavet dip. Dette både smager godt og gør også noget godt for dit vægttab.

4. Få styr på din kost.

Sørg for at få både fedt, kulhydrater og protein til hvert måltid, og hold gerne igen med de alt for stivelsesrige madvarer som kartofler, ris og pasta. Hvis du skal vælge pasta og ris, så vælg gerne dem i fuldkornsversionen. Sørg for at få godt med grøntsager på tallerkenen og kød med lav fedtprocent. 

5. Få nok søvn.

Der er ikke mange der tænker over det, men for lidt søvn kan have en negativ påvirkning på dit vægttab, og påvirke din appetit. Sørg for at få minimum 7-8 timers søvn hver nat. Du kan læse hvad søvn ellers gør ved kroppen på Videnskab.dk

6. Sæt nogle klare mål.

Hvis du gerne vil tabe dig et antal kilo, så del dem op i delmål. Hvis du fx vil tabe 10kg, så sæt flere delmål med 2-3 kg ad gangen, så du har nogle deadlines du kan overholde. Dermed kan du også holde motivationen og gejsten oppe. 

7. Drop alkoholen.

Der kommer ikke noget godt ud af et vægttab, hvis man indblander alkohol, så hvis du er seriøs omkring det, så drop den helt. Der er rigtig mange overflødige kalorier i alkohol, og disse gør intet godt for din krop.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar