mandag den 24. september 2018

10 tips til en sundere livsstil

1. Vand

Du ved du skal drikke vand hver dag, men vidste du at du skal op på 1,5-2 liter om dagen? Vand er godt for kroppen, da kroppen bliver renset godt igennem indefra. Kroppen mister dagligt 2-3 liter, da den skal bruge det til mange processer i kroppen, og derfor er det vigtigt at drikke nok vand hver dag. 

2. Mellemmåltider

Det er vigtigt at kunne spise nogle måltider imellem de store måltider (morgenmad, frokost og aftensmad), for at holde ens blodsukker stabilt. Her kan nødder, grøntsagsstænger eller frugt være et rigtig godt bud.

3. Motion

Sørg for at dyrke regelmæssigt motion, da det styrker din krop og giver dig mere energi i hverdagen. En stærk krop er vigtigt og især når alderdommen melder sig. Det er godt at holde sig i gang og bruge kroppen, så prøv at finde en motionsform som du kan lide, og få evt. nogle venner med på den også. Motion behøver ikke være kedeligt!

4. Vær glad

Vær mere positiv hver dag og du vil mærke en kæmpe forskel på din krop. Prøv at se det positive i lidt dårlige situationer, og sørg for at grine og smile hver dag. Når du griner udløses der endorfiner i kroppen, som får dig til at have det godt.

5. Drop undskyldningerne

”Jeg er træt”, ”det har været en lang dag” osv. er noget man ofte hører i forbindelse med at skulle træne. Ja, det kræver disciplin, men hvis søvn er et godt argument var der sjældent nogle der kom afsted. Man får mere energi af at træne, endorfiner og generelt en rigtig god følelse i kroppen. Find en måde hvorpå motion kan passe ind i din hverdag, om det så skal være før arbejdet eller om aftenen.

6. Spis groft

Når du skal handle ind, så sørg for at vælge de groveste kornprodukter samt grøntsager. Her kan du vælge fuldkornspasta i stedet for almindelig hvid pasta eller nudler, og hvidkål i stedet for iceberg salat. Når madvarerne er grove får de dig til at tygge mere på maden hvilket er godt, da man derved spiser langsommere. Derudover mætter de også bedre, da de indeholder flere fibre.
Læs også: 5 tips til en sund hverdag

7. Få nok søvn

Når du har søvnmangel vil det påvirke dine hormoner i kroppen, som til daglig kontrollerer appetitten. Man er mere tilbøjelig til at spise mere dagen efter en dårlig nattesøvn, så sørg for at få 7-8 timers søvn hver nat. 

8. Spis dig mæt

Sørg for at spise dig mæt til alle de store måltider, så du ikke går og snacker dagen lang. Det er bedre at spise lidt ekstra kylling med grøntsager end at spise en masse usundt efterfølgende, fordi man ikke blev mæt.

9. Vær ikke fanatisk

Når du begynder på din nye og sunde livsstil, så pas på med at være alt for fanatisk, da det ellers kan komme til at virke som en midlertidig slankekur. Det er de færreste som kan holde ud at være på slankekur konstant, så tillad dig selv noget lækkert mad engang imellem. Det kan f.eks. være noget af ekstra god kvalitet, som f.eks. noget kvalitetschokolade i stedet for det billige nede fra Netto. Når man er alt for fanatisk har man sværere ved at opretholde den sunde livsstil, og det bliver hurtigt noget man løber surt i, så find en god balance.

10. Sæt realistiske mål

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt du starter ud i det små. Ved at sætte små og overskuelige mål, så vil du være mere tilbøjelig til at følge din plan og ikke give op med det samme, eller snyde. Start derfor med at ændre én vane ad gangen, og husk; det er ikke bare en midlertidig kur, men en livsstilsændring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar